Sunday, September 25, 2005

PAZAR PAZAR


Pazar günlerini oldum olası sevmem. Nedense içim sıkılır ne yapacağımı bilmem. Bu pazar da Erkan' ın bütün gün çalışacağını duyunca iyice içim karardı. Havanın da etkisiyle biraz sıkıldım bu habere. Allahtan Duru var onunla vakit geçiririz dedim, bir de bugünü zevkli hale getirecek birşeyler yapmalıydım. İlk olarak şöyle uzun zamadır yapmadığım kıymalı pide pişirmeyle işe koyuldum. Önce ılık sütün içinde yaş mayayı erittim. Daha sonra unun içine bu mayayı, erimiş margarini, tuzu ve yumurtayı kattım. Bir güzel yoğurdum. Ağzını kapatıp mayalanmaya bıraktım. Bir yandan kıymalı harcı hazırladım: önce soğanları yağda kavurup, arkasından kıyma ve domatesi ekledim. En son da maydanoz, karabiber ve tuzu katıp ocaktan aldım.. 45 dak. sonra hamur mayalanmış iki katı olmuştu. Bunlardan 6 tane beze yaptım ve merdane yardımıyla uzun şekilde açtım. İçine kıymalı harctan koyup iki yanını birleştirdim ve üzerlerine zeytinyağı sürüp 20 dak. beklettim. Beklemeden sonra yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirdim. Harika Karadeniz pidelerim hazırdı... Karadenizli değilim ama pidelerime güveniyorum. Tüm bunları yaparken Duru bir güzel uyudu annesini hiç üzmedi...İşte malzeme:

Hamuru:
* 4 su bardağı un
* 1 kahve fincanı erimiş margarin
*40 gr. yaş maya
* 1 yumurta
* tuz

Harcı: (Dilediğiniz harç ile yapabilirsiniz)
* 150 gr. kıyma
* 1 çorba kaşığı zeytinyağ
* 2 domates
* maydanoz
* tuz, karabiber

Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı.

Bunları yemek için birileri gerek; yalnız tadı çıkmaz. Aslıyı aradım, saat üç gibi Barış, Aslı, Bora, Iraz geldiler.... Dördü de alem, beni çok güldürüyorlar Duru da onları çok sevdiği için inanılmaz keyifli oluyor. Önce evimizin giriş katındaki masa tenisi salonuna indik hep beraber... Dörtlü oynayalım diye. Ama karşınızda Barış ve Bora ikilisi olunca oyun mu oynuyorsunuz azap mı çekiyorsunuz yoksa gülme krizine mi giriyorsunuz siz düşünün artık.... Kısa süren sportif aktivitemizden sonra yukarı çıkıp yemeğe koyulduk pek tabi...Dün yaptığım elmalı kurabiyeler ve çokpratik bir patates salatası ve pideler......Kaybettiğimiz kalorileri hemen aldık yoksa üzülür canımız kalorilerimiz....
Bunları yerken Durunun cd lerini izlemeye dalan Barış ve Boranın hali de içler acısıydı. (resimleri nedense bir türlü indiremiyorum.)
Onlar gitti, biz de Duruyla "Günaydın Et Lokantası" na doğru yola koyulduk Erkan ve Tayfunlarla buluşmak için..Bir pazar günü böyle geçti, sevdiklerimizle ve keyifle... Maalesef çektiğim fotoğrafları siteye yükleyemedim ama nedenini şimdi araştıramayacağım.

2 comments:

Banu'nun Dünyası said...

Handeciğim bilsem çağırmaz mıydım? O zaman bir hafta sonu bize gelin önce masa tenisi oynayalım sonra pide yeriz olur mu canım

Doruk said...

Kızım sen İzmir'e gitmiyor musun haftasonu? Nereye misafir çağırıyorsun?