Thursday, September 22, 2005

ÇOK SOSYETİK BİR YEMEK



İki gündür dinmek bilmeyen başağrısı ile uyandığımda bugün değişik ve güzel bir gün olmalı dedim içimden..Başağrısını unutmalı günün keyfini çıkarmalıydım. Yine son zamanlarda hep tekrarlandığı üzere yine Duru arkamdan feryat figan ederek işe gitmek için evden ayrıldım. Bu sabahlar beni çok üzüyor, çok suçluluk duyuyorum onu bıraktığım için. Herhalde çalışan annelerin en büyük derdi bu, gerçekten vicdanınız gün boyu sizi yiyor ama sonra telefonda sesini neşeli duyunca o anlık olduğuna karar verip ben de biraz rahatlıyorum...
Bugünü kendime yemek günü ilan ettim... İlk olarak da işe bizim Nurgül'ün yapacağı öğlen yemeğine karışarak başladım. Uzun zamandır yemediğim yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli sosyete mantısının yapılmasına o gün şirkette bulunan bayanlar olarak karar verdik. (zaten bugün sadece bayanlar vardı!!!!!!) Aklımda kalanıyla ve biraz da internet yardımıyla nasıl yapılacağını planlayıp Nurgül' e anlattık...Müge de sağolsun. Canımız Nurgül yanına bir de patates salatası yapmıştı ki sormayın gitsin. Öğleni zor ettik, resimlerden de anlayacağınız gibi keyfimiz yerindeydi. İyi ki şu bizim kızlar var, onlar sürekli şirkette olduğu için çok keyifli çok eğlenceli oluyor iş saatleri.
İşte sosyete mantısının tarifi:
(12 tane mantı için 3 yufka) Soğan ve kıymayı bir güzel kavurun. Bir yufkayı dörde bölüm ve her bir parçanın uzun kenarına kıymalı harcdan koyup sarın ve gül şekline getirin. Hazırladığınız börekleri az yağda kızartın ve üzerine önce sarımsaklı yoğurt onun üstüne de tavada yağla kızarttığınız salçadan dökün. En üste kırmızı biber ve sumakla servis yapın. Harika oluyor. Bakmayın mutfağımızın dağınıklığına aslında hiç böyle değildir. Nurgül (hemen üstteki pembe t-shirt lü ) çok düzenli ve titizdir ama malum kızartma olunca biraz dağılmış. Bu kadar yediklerine de bakmayın hepsi incecik. Öğlen bu şekilde kapandı ama akşam vardı daha, akşama yapılacak yemek hem değişik hem de besleyici olmalıydı...Hemen bir arştırma ve çok güzel bir yemek bulundu. Onun tarifini ise artık yarına yazacağım, yoksa bu başağrısı beni öldürecek.

3 comments:

Doruk said...

Süper olmuş, ne güzel bir işyeri orası. Kadınların çoğunlukta olduğu her yer gibi:) Afiyet şeker olsun. Bu arada, bu seferki yemek fotoğrafı da çok güzel çıkmış.

Banu'nun Dünyası said...

evet biz de çok beğendik... Sen de yap bu mantıyı harika oluyor

Doruk said...

Biz bu mantıyı yağda kızartmıyoruz da fırında pişiriyoruz. Yoğurtla sosu döküyoruz fırından çıkarınca. Seninki gibi de deneyeyim bir kere.