Thursday, January 22, 2009

TOP 4

Evim evim güzel evim. Evde vakit geçirmek, kitaplarımı okumak, değişik yemekler yapmak, puzzle varsa iki parça koymak, Pamuk cumartesi geliyor onunla yuvarlanmak, parça parça değişik değişik örgülerime iki ilmek atmak, bazen hafif kestirmek....hiç bıkmadan yapabileceklerim. Evimde olmak beni çok rahatlatıyor, her şey her yer tanıdık benim bizim. Hele bir de evde kimse yoksa müziğimi koyup en güzel kitabımı okurken değmeyin keyfime. İşte en rahat olduğum evimde vazgeçemediğim bazı eşyalar var ki, hayatımı kolaylaştıran. Onlarsız asla yapamayacağım şeyler. İlki evlendiğimiz günden beri bizimle olan sadık dostumuz sadece bir kez yenisiyle değişen - o da aynı marka aynı renk olmak üzere- ekmek kesme makinemiz. 2000 yılında evlendik ve annemin Almanya'dan bize getirdiği ekmek kesme makinemiz 8 yıldır bizimle ve biz bugüne kadar ekmeği hiç bıçakla kesmedik dersem asla abartı olmaz. Çünkü ekmek bıçağımız bile yok. O kadar rahat bir makine ki, hep fiştedir bizim evde. İki saniyede en zor ekmeği bile keser. 8 yıl içinde 1 kez bozuldu ve Almanya'dan yenisini aldık. Ve hep bizimle, onsuz mutfak düşünemiyorum.


İkinci güzellik, tüy toplama rulom. Manto, elbise üzerindeki tüylerden Pamukun tüylerine kadar herşeyi bu kağıt rulo ile toplayabiliyorum. Üst üste yapışkan kağıtlardan oluşan bu ruloyla tüyleri topladıktan sonra kağıdı koparıyorsunuz ve alttan yeni kağıt çıkıyor. Hem kolay hem ucuz olan bu rulo bizim evin vazgeçilmezi.




Biraz da sağlık. Son günlerde nar ve portakal karışımı meyva suyu bizim evin gözdesi. Portakal sorun olmuyor da nar çok zor bir meyva. Ama bu pembe aletle nar suyu bir harika. Yıkanması kolay, kullanması kolay pembe hanım mutfağıma ayrı bir renk kattı. Onsuz bir kahvalt olamaz.Bu arada nar gerçekten de çok faydalı bir meyva, özellikle anti aging yani yaşlanma önleyici bir etkisi varmış ki bunu öğrendiğimden beri sürekli içiyorum yiyorum diyebilirim.






Veeee güzellik. Bütün bunları yaparken bakımlı olmak da şart. Saçlar en önemlisi deyip bu düzleştirici makinemle artık saçlarım hep fönlü. İster kuaförde çektirdiğiniz fönü uzun süreli kullanmak için ister kendinize şık bir saç yapmak için bu alet bir afet.

No comments: