Sunday, February 11, 2007

RENGARENK SALATA

Harika bir salata yaptım bugün. Yaz mevsimine yakışır aslında ama kışın da içinizi gönlünüzü şenlendiriyor. Süslü, kolay, göze hitap eden hem yemeklerin yanında garnitür olarak hem de misafirlerinize kendilerini özel hissettirecek çay ikramlarınızda yapabileceğiniz gökkuşağı gibi bir salata. Bunun için patates, havuç, şalgam ya da kırmızı lahana, taze soğan, maydanoz ve dereotu gerekiyor. 8 tane orta boy patatesi kabuklarıyla haşlıyorsunuz ve soğuyunca püre haline getiriyorsunuz, içine bir limon suyu ve biraz zeytinyağ ekleyip karıştırıyorsunuz. Püreyi üç eşit parçaya ayırıyorsunuz. Parçaların birini rendelediğiniz şalgam ya da kırmızı lahana ile karıştırıyorsunuz. İkinci parçayı havuç rendesi ile, üçüncü parçayı da rondoda parçaladığınız maydanoz, dereotu ve taze soğan ile karıştırıyorsunuz. Ben annemden aşırdığım plastik kabı kullandım ama siz derin bir kabın içine alüminyum folya serip en alta şalgam karışımını, üste havuç en üste de maydanozlu karışımı koyup 3 saat buzdolabında bekletebilirtsiniz. Salata kendini bulunca kabı ters çevirin ve folyoyu çıkarın, işte manzara bu şekilde oluyor.
Afiyetle yiyin ve beni anın.

1 comment:

limoncicegi said...

Ellerine sağlık, hem çok ilginç olmuş hem de çok sağlıklı... Kimin aklına gelmiş ise tebrik ediyorum...