umurtaları bir kaba kırdım önce, pudra şekerini koyup iyice karıştırdım.Erimiş margarini ekledim.Tuzu, unu, karbonatı katıp hamur yaptım.Hamuru 10 dak. dinlendirdim. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimle şekil verdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ve önceden ısıttığım fırında pembe olana kadar kızarttım. Fırından çıkar çıkmaz sıcakken üzerine şurup döküp, iyice çekmesini bekledim. Soğuyunca da hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsledim. Çocukken pişer pişmez kurabiye olarak da yerdim. İşte malzeme:
* 2 kahve fincanı pudra şekeri
* 2 kahve fincanı erimiş margarin
* 5-6 kahve fincanı un
* 2 yumurta(birinin sarısını üzerine sürmek için ayırdım)
* 1 çay kaşığı karbonat
ŞURUBU İÇİN;
* 12 çorba kaşığı tozşeker
*1/4 limon
tozşekeri bir tencereye koydum ve üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup kaynattım. Kaynayınca limon suyunu sıktım.
Çok kolay ve bir o kadar da lezizzzzz.
2 comments:
Amanın eltoşum post atmış, hem de şeker gibi bir tarif. Hemen geldim, gördüm ve yedim. Ellerine sağlık canım.
Afiyet olsun canımmm. Hadi sen de koy artık şu nefis tartın tarifini, sabırsızlıkla bekliyorum
Post a Comment