Sunday, February 05, 2006

TAHİNLİ ÇÖREK

Efendim yine pazarı bitirdik. Şu hafta sonları ne çabuk geçer hep. Benim için pazarları çok önemli; bir bakıma tek tatil günüm. Erkan evde olduğu için Duru ile zaman zaman oyunlar oynaması ve beraber kahvaltıya, yemeğe gitmemiz benim biraz nefes almamı sağlıyor. Bu pazar da boğaz sırtlarında Güzelcehisar'da güzel bir kahvaltıdan sonra yine ev keyfiyle haftasonunu bitirdik. Bu hafta Duru ve ben yalnızız Erkan şehir dışında. Hal böyle olunca da bugünü hep beraber oyun oynayarak, sürekli yiyerek ve eğlenerek geçirdik. Tabi en büyük eğlencemiz de yazdığım gibi abur cubur yemek. İşte size nefis bir tahinli çörek tarifi.
  • 1 paket Dr. Oetker mayalı un(mayası ayrıca içinde var)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 75 gr. yumuşak margarin
  • 3 çay bardağı ılık süt

İç Malzemesi için;

  • 2,5 çay bardağı tozşeker
  • 2 çay bardağı tahin
  • 1 yumurta sarısı
  • susam

Önce unu ve mayayı iyice karıştırıyorsunuz, içine sıvıyağ, margarin ve ılık sütü karıştırıp iyice yoğuruyorsunuz. Kaba yapışmayacak hale gelene kadar devam ediyorsunuz yoğurmaya.Üzerini örtüp 45 dak. mayalanmaya bırakıyorsunuz. Hacminin iki katına çıkınca mayalanmış demektir. Mayalanmış hamurdan 12 eşit beze yapıyorsunuz. Her bir bezeyi 2-3 mm. kalınlığında açıp içine tahin-tozşeker karışımından sürüyorsunuz ve rulo yapıp 3o dakika üzerlerini örtüp tekrar dinlendiriyorsunuz. Dinlendikten sonra ruloları iyice inceltip, gül şekli verip, yumurta sarısını üzerine sürüp susam serpiyorsunuz ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyorsunuz.İşte hepsi bu. Sonra afiyetle yiyorsunuz.

No comments: