Wednesday, February 15, 2006

DEĞİŞİK BİR TAT

Sevgililer Günü kutlanır da yemek yenmeden olur mu? Önceden planlamıştım ne yapacağımı. Sağolsun Eltoş Burcu'nun o kadar güzel ve değişik tarifleri var ki, iki seçeneğim onun yemek listesinden oluştu. Fava ve nar ekişili buğday salatası. Tariflerini onun gelincik tarlasından bulabilirsiniz. Benim ana yemeğim ise Çökertme idi. Acıbadem Nautilius da Peppito' da yediğimiz bu yemek hem çok leziz hem de yapımı çok kolay olduğu için evde de yapmayı denedim ve çok da güzel oldu. Et, patates, göbek marul, yoğurt, salça karışımı ancak bu kadar güzel olur.
İşte gerekli malzeme:

* yarım kilo ince kesilmiş bonfile (tavuk da olabilir)
* göbek marul
* patates
*sarımsaklı yoğurt
* salça
Önce çukur ve derin bir kaba ince dilimlenmiş göbek marulu kesip koydum, bir yandan fritözde küp küp kesilmiş patatesleri kızartırken bir yandan da bonfileleri kızarttım. Marulun üzerine bir kat patates bir kat kızarmış ve ince dilimlenmiş bonfileyi koydum. Üzerine bir kat daha patates koydum ve sarımsaklı yoğurt döktüm. Zeytinyağda salça ve kırmızı biberi kızdırıp üzerine döktüm.
O kadar yemişiz ki, gece rüyamda buğday ve baklalarla uğraştım.

1 comment:

Burcu said...

Sevdim ben bu tarifi, sağol eltoş. Bu arada ayılı kalıplarına bayıldım.