Tuesday, January 03, 2006

ANNE OLMAK


Sevgili Burcu bu kez yine beni sobelemiş ve yaşamlarımızda çocuklar doğduktan sonra yani canım kızım Duru olduktan sonra değişen şeyleri yazmamızı istemiş. Şimdi 18 ay öncesine dönüyor ve yaşamımızda değişenleri söylüyorum:
* Her hafta sonu geldiğinde acaba bugün ne yapsak diye uzun uzun düşünürdük. Sinema, yemek, arkadaşlar üçgeninde dolanıp dururduk. Oysa şimdi gidişata göre, Duru'nun o günkü ruhsal durumuna göre spontane gelişiyor programlarımız.
* Sabahları yataktan kalkana kadar yuvarlanıp dururduk, bir tembellik çökerdi üzerimize. Oysa şimdi "Anneeeee" sesini duyunca dimdik fırlıyoruz, miskinlik, tembellik hak getire.
* Evimiz her zaman derli toplu, tertemizdi. Herşey yerli yerinde durur, sehpalarımızın üstü incik boncuklarla süslü olurdu. Şimdi salonun ortasında kocaman bir bisiklet, dımdızlak ve hatta çizik dolu bir sehpa ve camlarda sürekli asılı balonlarla dolu olan deli dolu bir evimiz var.
* Herşeyin hazırı alınır, yoğurt, ekmek,reçel taze mi değil mi bakılmazdı. Şimdi yoğurt makinemiz, ekmek makinemiz ve her daim reçel olmaya hazır ve nazır bekleyen mevsim meyveleriyle dolu bir evimiz var.
* Kredi kartı ekstresinde pastadan en büyük pay, giyim ve kişisel gelişim bölümüne düşerdi. Şimdi ise mamalar, sütler sayesinde gıda aldı pastanın büyük dilimini.
* Gezdiğimiz yerler kitapevleri, teknoloji mağazaları iken oyuncakçılardan çıkmaz olduk.
* Anne ve babam sadece özel günlerimizde ya da biz davet ettiğimizde evimize gelirken şimdi onları hergün görür olduk ve daha sıkı bağlarımız oluştu.

Veeee hayatın çocukla anlam kazandığını, gerçek aile olmanın onunla tamamlandığını, hayatta olmanın ve sağlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu, gerçek sevginin ve karşılıksız sevginin ne olduğunu, o olmadan önce aslında ne kadar renksiz olduğumuzu görmemizi sağladı kızımız bize.
Evimizin neşesi, gözbebeğimiz o. Bizim herşeyimiz.

3 comments:

Burcu Özdoğan said...

Allah minik Duru'nuzu sizlere bağışlasın.Nazarlardan korusun.Maşallah dünyalar tatlısı::)
Darısı başıma:)

Banu'nun Dünyası said...

İnşallah Burcu. Bu duyguyu en kısa zamanda yaşamanı dilerim.

Banu'nun Dünyası said...

Teyzeler her zaman başımız tacı da ondan.