Wednesday, December 14, 2005

SAĞLIKLI BESLENME


Reçel, turşu, yoğurttan sonra artık ekmeği de evde yaparak sağlıklı beslenmeye bir katkı daha. Evet artık ekmeğimizi de evde yapıyorum. Aylar önce bir hevesle satın alıp kullanamadığım için geri verdiğim ekmek makinesinin aslında ne kadar kolay kullanımlı ve faydalı olduğunu İzmir seyahatimde kuzenim Bahar sayesinde öğrendim. İstanbul'a döner dönmez de soluğu makineyi satan markette aldım. Marketten makineyle beraber evde ekmek yapımı için özel hazırlanan undan da aldım.(Bu kez 7 tahıllı ve çavdarlı olanı aldım, bitince diğer çeşitlerini de deneyeceğim.)
Eve gelir gelmez hemen ekmeği yapmaya koyuldum. Tabi öyle çok zor birşey sanmayın. Önce ölçülü suyu, sonra unu ve en son da mayayı koyuyorsunuz makineye. İstediğiniz seçimleri yapıyorsunuz menüden; ben normal ve açık renk tercihini yaptım. Sonra da başlat düğmesine basıyorsunuz ve hepsi bu. Üç saat sonra ekmeğiniz hazır. Dilerseniz akşamdan malzemeyi koyup, ayarlarını yapıyorsunuz ve sabaha sıcak ekmek olarak hazır. Zeytinli, cevizli, kuru domatesli.... ya da yaratıcılığına bağlı her çeşit ekmek yapmak mümkün. Çok da ekonomik, yaptığımız ekmeği hiç bayatlamadan 4 gün yedik. Kişi sayısına ya da iştah durumuna göre bu rakam artıp azalabilir tabi. Biz bu kadar çabuk tüketeceğimizi hiç düşünmemiştik doğrusu.

1 comment:

Bahar said...

afiyet olsun sekerim. Badem de koyabilirsin içine o da cok guzel oluyor. Sicakken yememeye calisin, aksi takdirde saglikli beslenelim derken sisko olmak isten degil :)

Bahar the ekmekci