Thursday, September 27, 2007

KUŞKONMAZ ÇORBASI

Efendim artık kuşkonmaz çorbasının tarifini yazıyorum ve sevgili Hande'nin de isteğini yerine getiriyorum. İnternetten bulduğum bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.


Malzeme:

*1/2 kuşkonmaz (tazesini Metroda bulabilirsiniz)

*1 litre su

*50 gr. tuz

*Bir limonun suyu

*50 gr. şeker

*70 gr. un

*75 gr. margarin (tereyağ ya da zeytinyağ olabilir)

*1 orta boy soğan

*2 çorba kaşığı çiğ krema

*Bir tutam tuz


Bir litre suya 50 gr. tuz, bir limon suyu, 50 gr. şekeri ilave ederek kaynatın. Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları içine atın ve yarım saat kaynatın. Eğer konserve kuşkonmaz kullanacaksanız haşlamaya gerek yok. Piştikten sonra çıkarıp küp küp doğrayın. Başka bir tencerede margarin ve rendelenmiş soğanı kavurun. Unu ilave ederek hafifçe sarartın. Topaksız kıvam alması için yavaş yavaş suyu ilave edin. Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye koyun. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve isteğe bağlı tuzu ilave edin. Çorbanız hazır. Dilerseniz üzerine taze dereotu ile servis yapın.

Afiyetle yiyin.

1 comment:

Anonymous said...

cok tesekkur ederim banucum.ilk fırsatta deneyecegim cunku cok guzel gorunuyor ve cok canım cekti.