Sunday, August 21, 2005

ANNEMİN DOĞUM GÜNÜ


Evet bugün benim canımın içinin doğumgünü. Sırdaşım, arkadaşım, çocuğum, dostum, öğretmenim (gerçekten de orta ikinci sınıfta tam bir yıl sosyal bilgiler öğretmenimdi)kısacası herşeyim o benim. Kendisi emekli bir coğrafya öğretmeni ama öyle klasik evde oturup bulmaca çözen emeklilerden değildir o. Bir dakika evde oturmaz hatta. On parmağında on marifet; ressamlık, el sanatları, üniversite hazırlık, lise giriş sınavları, kayınvalide, anne bakımı, alışveriş, dikiş, yemek....hepsi onda... Tüm bunları bir güne sığdırır ve siz onun yorulduğunu zannedip yine de akşam yanına gidip " acaba sahilde yürüyüş mü yapsak" dediğinizde, sizden önce kapıdadır. Hem de öyle dağınık değil, dudağında ruju üstünde en son model eşofmanlarıyla.... Bu enerjiyi nereden bulduğunu hala çözebilmiş değilim. Ama son bir yılda annemle aramıza biri girdi: onu en az benim kadar seven ve ona en az benim kadar naz yapan.... DURU. Evet o da tam bir anane delisi... Tüm bu yoğunluğun içinde biri daha var ki, o da annemin bir tanesi babam. Annem için dünya bir yana o bir yanadır.. Akşam oldu mu, çaylarını demler, tavlayı ellerine aldılar mı artık kimseyi duymazlar. Allah onları hiç ayırmasın.
Bugün ona ne mi aldık, çok güzel bir hırka ve içinde Duru, Erkan ve benim fotoğrafımız olan bir çerçeve. Anneciğim seni çok seviyorum.

1 comment:

Duygu Unal said...

Merhaba...oncelikle annenin doğum gününü kutlarım..nice saglikli, keyifli senelere :)
mailini okuduktan sonra hemen cvp yazmak istedim..insanin sevdiklerinden uzakta olmasi cok zor..eminim teyzen seni ve geride bıraktığı yakınlarını cok ozluyordur. vancouver'da nerede yaşadıklarını biliyor musun? aslında burada olmaları dünyanın pek cok büyük şehrinde olmalarından daha iyi..burası cok güzel ve güvenli bir sehir, ustelik insanlar oldukca nazik, arkadas canlisi..teyzen uzakta olma sıkıntısı bir yana büyük ihtimal bu şehri seviyordur. eğer benim senin adına yapabilecegim bir sey olursa bana istedigin zaman yazabilirsin..
esine ve o cook seker kizina sevgiler,
duygu