Sunday, February 10, 2008

PANNA COTTA


Çok hafif, sunumu çok şık, yapımı çok kolay, yemesi çok keyifli bir tatlı Panna Cotta. Öyle adına bakıp da hazırlaması çok zor sanmayın, biraz bizim su muhallebisi gibi tadı olan bir tatlı olmuş yine Dr. Oetker'den. Sevgili kuzenim çalışıyor olmasa bu kadar dadanır mıydım ben bu yapımı kolay ama ne de olsa hazır tatlara? Evet galiba yine dadanırdım çünkü o kadar pratik, o kadar az malzeme ve o kadar hızla hazırlanıyor ki, bir de içeriğine bakınca evet evet Bahar olmasa ben yine alırdım. Bir misafir ordusu ağırladım bu hafta sonu, son dakikada da imdadıma Panna Cotta yetişti ve gerçekten de pazar akşamı için harika bir tat oldu, herkesi de pazartesiye tatlı tatlı hazırladı.

Sunday, February 03, 2008

DURU VE KUZENLERİ


Herşey bu kadar tatlı başladı, Erkan uğurböcekli bu pastayı yeğenleri gelecek diye aldı. Bıcırıkların en sevdiği şey olan pizzanın siparişi verildi. Oyuncaklar birer birer çıkarıldı. Ev özenle dağıtıldı. Bulut ve Duru arasındaki tatlı rekabet önce sohbetle başlarken sonra yavaş yavaş scooter kavgasına kadar dönüştü. Erkan ve Doruk arasındaki aikido töreni her zamanki gibi başladı. Koltuk tepelerine atlamalar yapıldı. İspiyonlamalar, dövüşler derken pastanın mumları üflendi, pizzalar mideye götürüldü.
Kısacası evimiz ev oldu, canlandı, neşe doldu, çocukların kahkahalarıyla şenlendi. Duru ve kuzenleri...Duru onlarla çok mutluydu.