Thursday, October 30, 2008

NORBEKOV

'' İnsanın hasta, çirkin ve fakir olmaya hakkı yoktur.''


Bu cümleyi söyleyen Mirzakarim NORBEKOV, kim mi; birazdan bahsedeceğim. Olumlu düşünme, pozitif enerji, reiki, kişisel gelişim ......daha uzar gider bu kelimeler ve benzerleri. Son yıllarda gittikçe artan bu yaklaşımların ve spiritüel kavramların, bu konudaki yayınların zaman zaman abartılsa da insanlığa çok faydası olduğuna inanlardanım. Artık kitapçılarda neredeyse koca bir bölüm sadece bu tarzdaki kitaplara ayrılmış durumda. Tabi bunun sebebinin nelere dayandığı büyük bir tartışma konusu olabilir ama ne olursa olsun bu bilgiler insana çok şey katıyor ve sadece birini uygulasa öğrendiklerinin bu bile kar bence. Geçen hafta bugüne kadar duymadığım ve bugüne kadar duyduklarımdan çok daha farklı olan bir sistemle tanıştım, tanıtım toplantısında. NORBEKOV SİSTEMİ. Uluslararası Bağımsız Tıp Uzmanları Birliği tarafından Alternatif Tıp Sistemleri arasında en etkili sistem olarak geliştirilmiş. Mirzakarim Norbekov tarafından yaratılan bu sistem, insan doğası üzerine yapılan araştırmaların yanısıra, insan organizmasının potansiyeli hakkındaki çağdaş fikirleri de içine alıyor. Bu sistem yalnızca çağdaş tıp bilgileri ile eski çağ kaynaklarını birleştirmekle kalmıyor, onları yaratıcı ve güçlü yöntemler haline getirerek sunuyor. Bu sistem hipnoz içermiyor, herhangi bir mucize ilaç ya da şifa da sunmuyor. Yalnızca hastaya, onu ölüm ve hayat çizgisine getiren hastalıkla başa çıkabilmesi için hangi yoldan gitmesi gerektiğini gösteriyor. İlaç kullanmadan, ameliyatsız, hipnozsuz, yalnızca organizmanın iç rezervleri harekete geçirilerek pek çok kronik ve tedavisi imkansız sanılan hastalık tamamen iyileştirilebiliyor. Kanserli, felçli, yıllardır gözlük kullanan kişilerin bunlardan nasıl kurtulduklarını bizzat dinledim.


Bu sistemi 10 gün aralıksız verdikleri seminerle yapıyorlar. Seminer katılımcısının kazanmış olduğu olumlu ve güçlü irade, onun aile içindeki uyum iklimini yeniden kurmasına, anne-baba ve çocuklar arasında uyum ve hoşgörüyü oluşturmasına, iş yerindeki anlaşmazlıkların ön koşullarını ortadan kaldırmasına yardımcı olmakta.


Seminere katılan kişi, aşağıdaki cimnastik hareketlerini müzik eşliğinde uyguluyor ve aldığı derslerden sonra sadece sağlığını değil, tüm hayatını yeniden kurabiliyor.


1. Omurga ve eklem cimnastiği

2. Kas cimnastiği

3. Damar cimnastiği

4. İrade cimnastiği

5. Hayal gücü cimnastiği

6. Görme, işitme, koklama cimnastiği

7. Hormonal denge cimnastiği

8. Duygu cimnastiği

9. Ciltteki pürüzleri giderme egzersizi

10. Yüz ve fiziksel görünümü düzeltme egzersizi


Yirmi sene önce doktorlara, tedavilere ve diyaliz makinesine mahkum olarak yaşıyorken, geleceğinin olmadığını hissediyorken, hatta kendini öldürmeyi bile düşünürken bu sistemi yaratan ve ilk kendisini iyileştiren Norbekov'un, sistemini ve onu tanımak için Sistem Yayıncılıktan çıkan ''Aptalın Deneyimi'' adlı kitabı da okuyabilirsiniz.
Ben bu sefer ki seminere katılamadım ama bir sonra açılacak olana katılmayı çok istiyorum.


6 comments:

Melmoth said...

norbekov'un bu buyurgan ve sevimsiz cümlesi bana oscar wilde'in andré gide'e anlattigi bir öyküyü hatirlatti.

isa, nasira'da dolasirken, dudaklari saraptan kipkirmizi olmus bir adam görür ve sorar 'neden böyle yasiyorsun', adam isa'yi tanir ve cevap verir: 'ben cüzamliydim, beni iyilestirdin. nicin baska türlü yasayayim.'

isa, bu sözler üzerine o evden cikar ve yolda bir kadini ilgili gözleriyle süzerek takip eden bir baska adama rastlar ve sorar 'neden bu kadini izliyor ve öyle bakiyorsun ona', adam isa'yi tanir ve cevaplar: ben kördüm, gözlerimi açtin. gözlerimle baska ne yapabilirim ki.'

sonra isa, oturmus aglamakta olan bir delikanli görür, neden agladigini sordugunda, aldigi cevap söyle olur:'ben ölüydüm, beni dirilttin, yasamimi baska ne yapayim isterdin'

iste böyle bir öykü. norbekov'a simdi sormak isterdim, madem insanin hasta, cirkin ve fakir olmaya hakki yoktur, söyle bize yasamlarimizla baska ne yapalim isterdin?

Banu'nun Dünyası said...

çok daha huzurlu çok daha sağlıklı ve çok daha akıllıca yaşamak isterdim. ya sen?

Melmoth said...

norbekov adinda biri 'norbekov sistemi' diye kendisini ne kadar ciddiye aldigini gösteren bir program kurmus. bu programla, insanlara hayal gücü cimnastigi yaptiriyormus, insanlar norbekov sayesinde hayal kurmayi ögreniyorlarmis.

insanlarin hayal kurmak icin kendilerinden baska hic kimseye ihtiyac duymayacaklari bir yerde yasamak isterdim. isterdim ki, insanlar bir baskasinin ögütleri ve egzersizleriyle degil kendi zihinsel cesaretleriyle bir yasam sürsünler ve hastaligi da ölümü de insan olmaya yarasir bir tevekkül ve ictenlikle karsilasinlar.

Banu'nun Dünyası said...

SEn gel Duru'nun hayallerini dinle. Bence asıl sorun büyümekte. BÜyüdükçe hayaller bitiyor.

Anonymous said...

google da sitesini buldum

www.norbekov.org

orada ayrintili olarak yazmislar

Unknown said...

Gecmis 6000 yillik yasanmis deneyimleri,gunumuz modern tip biliminin bir araya gelmesi ile olusan sistemde bizlerde var olan ama yasamin icindekilerle kullanmayi biraktigimiz/unuttugumuz cevherleri kullanmak iste oz budur.Norbekov yasanmislarla bizlere ornek oluyor. Cirkin neye goredir?Bu kavrami olusturan bizler degilmiyiz? Guzeli gormek istersen hepimiz icin hep guzel olmuyor mu? Ne istersek o oluyor.Cunku hicbirsey nedensiz/sebepsiz degildir.