Thursday, March 11, 2010

HAYALLERİMİZ OLDUĞU SÜRECE VARIZ

Küçük ya da büyük, yavaş ya da çabuk, ulaşılabilir ulaşılamaz...Ne olursa olsun, insan hayalleri olduğu sürece var. Hayallerimiz bize yaşam gücü veren, coşturan kimi zaman yıkan. Hayalinin peşinde giden insanın duyduğu enerji kimde var, hele bir de hayaller gerçek olunca. Hayal kırıklığı deriz, hani çok yıkıldığımızda, düştüğümüzde. Oysa ki her düşüşün bir kalkışı da var. Yoksa nasıl bulurdu ampülü Edison? Hiç mi hata yapmadı, hiç mi hayal kırıklığına uğramadı. Ama her hayal kırıklığında eminim ki sonucu düşünüp hatalarından öğrendikleriyle yoluna devam etti. Bizi hayallerimize ulaştıran ne peki? Hedeflerimiz....Kısa, orta, uzun vadeli hedeflerimiz. Hedef yoksa neye ulaşır ki insan, nereye gideceğini, nasıl gideceğini, daha ne kadar yolu kaldığını nereden bilebilir.


İşte benim de hayallerim böyle. Hep bu dünyada kalıcı bir eser bırakabilmek, adımı olumlu bir şekilde başkalarının da duyacağı bir eser. Ben öldükten sonra beni anacakları birçok anı, eşya, yapıt...ne derseniz deyin. Bunun için tabi ki önümde fırsatlarım, engellerim var bunu hep biliyorum. Ama hayallerime ulaşabileceğim hedeflerimi seçerken hep yapabileceklerim üzerinde durmayı, neyi yapamayacağımı çok düşünmemeye çalışıyorum artık. Yıldığım, yorulduğum zamanlarda hep hayallerime kavuşmuş halimi getiriyorum gözümün önüne. İşte o zaman koşmaya devam ediyorum.


Hayallerime ulaşabilme yolunda orta vadedeki hedeflerimden biri de 2010 yılında bir kitabımın olmasıydı. Bu bana yazma isteğimin, heyecanımın bir artısıydı ve işte bir fırsattı. Eşimin ve kızımın katkılarıyla hedeflerimden birine ulaştım ve her zaman alışveriş yaptığım kitapçılarda artık kendi kitabımı raflarda görüyorum. tanıdığım, tanımadığım çok kişiye imza atıyorum benden bir parçaya. Bu anlatılmaz bir duygu, kendinizi gerçekleştirme yolunda attığınız bir adım. Çocuk, aile bölümünde en ünlü yazarlar arasında benim de kitabım orada duruyor. Çok mu mükemmel, eleştiri almıyor muyum? Bu kitap çıkana kadar hiç mi pes etmedim? Ama o raflarda olacağı anı hep hayal ettim ve şu an gelen her bir yorumu ilerideki hedeflerim için bir fırsat olarak görüyorum. Kitabım orada duruyor, benim yanımda hiç tanımadığım birileri gidip alıyor ve ben yanaşıp kendimi tanıtıyorum. Yeni kişiler, yeni fikirler...


Hayal edin, hayal etmek yolun yarısı. Hatta zaman zaman başkalarının hayallerini dinleyin, sıkılmadan, sıkmadan. Hayalini sizle paylaşan kişilerin heyecanına ortak olun, göreceksiniz daha enerjik olacaksınız.

1 comment:

Gokyuzu99 said...

Sevgili yazar kuzenim, bendeki kitabı da en kısa sürede imzalarsanız sevirim. :)