Thursday, September 18, 2008

Muzlu ve Mısır Gevrekli Pasta

Bu ara tatlılara merak salmış durumdayım ve işte çok hafif bir pasta tarifi. Ben muz ve muz pudingi kullanarak yaptım ama isteğe göre çilek ve pudingi de kullanılabilir.


Malzeme:

1 paket muzlu puding

2 su bardağı süt

Yarım paket toz kremşanti

Yarım su bardağı soğuk süt

1 su bardağı mısır gevreği

1 muz

Fındık ya da ceviz içi


Süslemek için evde ne varsa kullanabilirsiniz.


2 su bardağı süt ve pudingi bir tencerede karıştırarak pişiriyorsunuz ve ılımaya bırakıyorsunuz. Kremşantiyi yarım bardak süt ile iyice çırpıp dolapta yarım saat kadar bekletiyorsunuz. Ilınan pudinge mısır gevreğini ve kremşantiyi ekleyip karıştırıyorsunuz. Baton kek kalıbının içine strech folyo yerleştirip pudingin yarısı kaba aktarıyorsunuz ve üzerine muz dilimleri ve ceviz/fındık içini serpiyorsunuz. Kalan pudingi de üstüne döküp buzdolabında 1 gece bekletiyorsunuz. Kalıbı ters çevirip tatlıyı servis tabağına yerleştirdikten sonra üzerini pasta süslemeleriyle süsleyip afiyetle mideye indiriyorsunuz.


No comments: