Wednesday, January 17, 2007

RÜYA MI GERÇEK Mİ?

Bugün hayatıma yıllar kattım, 20 yıl gençleştim, keyiflendim, sevgi pişirdim, güzellikler kokladım, yaşadığımı daha bir hissettim, bugün sadece kendi istediklerimi yaptım. Bugün ne mi yaptım; Mutfak Sanatları Akademisinde sabahtan akşama bir gün geçirdim. Harika yemekler öğrendim, yeni püf noktaları duydum, milli takım ahçılarımızı tanıdım, çok tatlı bir dost edindim Kevser adında ve tabi ki değerli ustamız, eğitmenimiz Esat Özata ile tanıştım ondan harika tatlar öğrendim.
Hafta başında iş yoğunluğumun biraz sakin olduğunu görüp iki yıl önce çikolata yapımına gittiğim ve tadı damağımda kalan Mutfak Sanatları Akademisinin internet sayfasına girip, bu hafta gidebileceğim programlara göz attım. "Davet Mönüsü" adlı program ilgimi çekti, çok fazla yemekli misafir ağırlayan biri olarak bundan daha güzel bir şey olamaz diye düşündüm. Konuklarımı ağırlamadan önce hep düşünürüm acaba özel ne yapsam diye. Hemen programa kaydımı yaptırdım ve işte beklediğim gün geldi.
Sabah 10:00 da başlayan program bayağı kalabalık sayılırdı ama herkes çok candan ve samimi görünüyordu. Yemek yaparken istasyon denilen şekilde ve iki kişi olarak çalışıyorsunuz, yani eşiniz çok önemli. Bugün o kadar şanslıydım ki, usta bir hanım aşçıyla eşleştik ve çok iyi bir ikili olduk. Sevgili Kevser, "Sakarya Yerel Kültür Derneği"ne bağlı bir restoran işletiyor, Adapazarı'na özgü yerel yemekler pişiriyor. İnanılmaz bilgili tam bir gurme. Asıl mesleği Kimya Mühendisi ama o hiç işini yapmamış. Kendini mutlu eden bu alanı seçmiş ve çok da iyi yapmış bence. Yüzünün ışıltısı, gözlerinin gülüşü başka türlü olamazdı bence. Başörtüsü gibi rengarebk bir kişi.
Programın adı "Davet Mönüsü" ve işte yapacağımız yemekler;

Başlangıç olarak;
* Rezeneli Közlenmiş Biberli Erişte Salatası
* Kadayıfa Sarılı Jumbo Karides (Ödüllü Yemek)

Ara sıcaklardan;
* Keçi Peynirli ve Balkabaklı Muska Böreği
* Ilık Kişniş ve Tahinli Patlıcan Salatası

Ana Yemek
* Baklava Hamuruna Sarılı Sebzeli Levrek, Pırasa ve Mantarlı Patates Püresi Eşliğinde (Ödüllü Yemek)
* Biberli Buğday Risottosu Üzerinde Zeytinli ve Fesleğenli Tavuk Budu

Tatlılar
* Gül Lokumuna Sarılı Fıstık Krem
* Sıcak Tahinli Kek

Esat Hoca, altın madalyalı bir ahçı aynı zamanda bir üniversitede de bölüm başkanı. Zannetmeyin ki öyle yaşlı başlı. Topu topu 27 yaşında. Ama tam bir usta, gerek iletişimi gerek sınıf hakimiyeti ve gerekse şirinliği ile bugün bana kendimi süper hissettirdi. İyi ki onu tanıdım. Yemekleri kendimiz pişirdiğimiz için fotoğraf çekmek bana bayağı zor gelmişti kiiiiiiiiiiiii. işte bir diğer usta Ramazan Uğur Gömeç imdadıma yetişti. Uğur Usta da, eğitmenlerden; kendisi İtalyan Mutfağında ders veriyormuş. Bugün bize ve Esat Hoca'ya destek olmak için oradaydı sanırım. Gerek sohbeti, gerek bilgi paylaşımı, gerek esprileri ve hazırladığım yemekleri süsledikten sonra çektiği fotoğrafları ile günümü güzelleştirdi. Bu güzel fotoğraflar ona ait.Teşekkürler Uğur Usta.

Gelelim yemeklere...... Bugün tarifleri yazamayacağım çünkü inanılmaz yoruldum ama yaptıkça hepsini yazıp görüntüleyeceğim, beni takip edin anlayacağınız....Harika hepsi...

Yemekleri yaparken hele tabağa koyup sunuma hazırlarken " acaba rüyada mıyım" dedim hep. Yerken bunun gerçek olduğunu anladım ve gözümü kapatıp sadece GÜLÜMSEDİM!!!

2 comments:

Anonymous said...

banu hnm bizlerde sizlerin bizden bu kadar içten bahsetmenizden memnun olduk sanırım ileriki donemlerde daha cok karsılasacağız size ve tüm sevdiklerinize basarılar ...Haa unutmadan hakketen bugun kevser hnm ile beraber yaptığınız urunlerde cok ama cok basarılıydı tebrikler

Minik Patikler said...

:) aaa kismet.. biz de arkadasimla bu kursa katilacaktik ama bazi saatler uymadigi icin katilamadik, yoksa tanismis olacaktik ne guzel :))