Tuesday, January 16, 2007

ÇOCUK DEMEK NE DEMEK





Çocuk demek renk demek, çocuk demek hareket demek, eğlence demek, gürültü demek, kir demek, karmaşa demek, neşe demek, yapılamayacakların yapılması demek, imkansızı imkanlı kılmak demek, çocuk demek sabır demek, özveri demek, uykusuzluk demek, sürekli masal demek, oyuncak demek, dağınıklık demek, güleryüz demek, istediğini yapamamak demek bazen de her istediğini yapmak demek, kahkaha demek aynı anda avaz avaz ağlamak demek..... Kızım olduğundan beri hayatımda çok sık yaşıyorum bunları..Ama şimdi anlıyorum o hayatımda yokken ne kadar renksiz olduğumu, ne kadar çok hatırlanması gereken şey olduğunu. Her gün bir güzellik, her gün bir nostalji, her gün bir hareket var hayatımda. Bazen zor olsa da sonunda hep yüzüm gülüyor. O olmasaydı, bir masal diyarına gider miydim acaba hafta sonu? Çocukluğumun Hanzel ve Gratel'ini, Kırmızı Başlıklı Kızı'nı, Alice Harikalar Diyarı'nı, Külkedisi'ni, Pamuk Prenses'i dinler miydim keyifle? Çayın yanına yaptığım kurabiyeleri "gülen yüz", "ayıcık", "yıldız".......şekillerine benzetip süsler miydim saatlerce? Hayat onunla çok daha güzel, onlarla daha güzel. Çocuğunuz varsa onunla yoksa yeğeniniz, arkadaşınızın çocuğu, torununuz, çocuk esirgeme kurumundaki güzel yüzler, mutlaka bir çocukla hafta sonu geçirin. Canlandığınızı, neşelendiğinizi hissedeceksiniz.

2 comments:

karamelize said...

aaaaa ne kadar güzel bir yer burası... neresi burası? biraz bilgi verebilirmisin? hemen eren'i görürmek istiyoruuuummm...
sevgiler

Banu'nun Dünyası said...

Sevgili Mehtap eminim Eren buraya bayılır. Cevahir Alışveriş Merkezindeki büyük eğlence merkezi burası. Duru'nun yaşına uygun sayılı aktivitelerden birsiydi burası..
İyi eğlenceler...