Sunday, January 07, 2007

HARİKA PAZAR, RENGARENK

Pazar sabahı erkenden yollara düştüm, Eltoş'la buluşma için, doğru onun mutfağına....Canım benim her zaman yanımda. Yarın bizim bebek Kerem gelecek dünyaya. En yakın arkadaşlarımızdan Berrin ile Tayfun'un ikinci çocukları, Can'ın da kardeşi bebek. Uzun zamandır doğuma özel olarak ne yapsam diye düşünüyordum. Aklıma şirin kurabiyeler geldi ama cesaretim yoktu açıkçası. Kurabiye önemli değil onu yapardım da, süslemesi için hazırlanan karışımlara ne aklım eriyordu ne de malzemelerini biliyordum. Ve tabi en önemlisi bunları nerelerden bulabilirdim. Burcu'ya konuyu açtığımda, kalbi gibi mutfağının da bana açık olduğunu söyledi ve pazar günü bu işi beraberce yapabileceğimizi söyledi. Tabi havalara uçtum, çünkü şimdiden emindim harika bir sonuç çıkacağına. Veeee birazdan da göreceksiniz, eminim benden daha farklı düşünmeyeceksiniz. Kurabiye hamurunu ben yoğurdum. Beraberce karar verdik hangi kalıpları kullanacağımıza. Eh bebek kurabiyesi bu "emzik" olmalıydı. Şu an kış malum, bir "kardan adam" yakışır. Eh bir de "ördek" ve "patik"koyalım dedik. Burcu kalan hamurlardan bir "ayıcık", iki "gülen yüz" ve bir de kocaman "K" harfi de çıkardı. Kurabiyelere çubuk takıp fırında pişirdik. Onlar soğurken biz kurabiyeleri kontür gibi çerçevelemek için royal icing (yazı şekeri) denilen karışımı hazırladık ve tüplere doldurduk. Bu arada Burcu'nun sevgili kardeşi Hande'de bize katıldı ve yardımlarını esirgemedi. Çerçevelerini beyazla yaptığımız kurabiyelerin içini de yine gıda boyalı karışımla doldurduk. İşte hazırlardı. Bir gün önce kurabiyeleri sarmak için jelatinlerimi, kurdelelerimi ve yazı yazmak için kartımı almıştım. Hem de leylekli bir kart.
Günün anlamı açısından..Kurabiye yapımı bitmişti, Hande'de kahvelerimizi hazırlamıştı bu arada. Üç kız kurabiyelerin karşısına geçip eserimizi hayranlıkla izlerken bundan daha tatlı bir pazar olabilir mi diye düşünmekten kendimi alamadım. Teşekkürler Burcu ve Hande, güzel ellerinize sağlık.

1 comment:

Doruk said...

Öyle güzel bir gündü ki yine yapmalıyız. Sen gittikten sonra yine düşündüm ne şanslıyım ben diye, her zevkimiz ortak olan bir eltim var:)

Bu arada sen son dokunuşlarını yaptıktan sonra daha da güzel olmuş hediyen. Bence bayılacaklar!