Tuesday, August 17, 2010

İSTANBUL KEŞİF ROTALARI 2010

Gezmeyi çok seviyorum, yeni yerler, yeni tatlar, yeni mağazalar, yeni insanlar, yeni köyler, yeni şehirler...Dondurmacıdan mobilyacıya, kasaptan antikacıya herşey önemli benim için. Almasam da bakmak en büyük zevkim. Kızımla hikayemizden yola çıkarak yazdığım kitap ' Hayat Çocukla Güzel'de de özel yerler anlatmıştım ki geçenlerde çok sevgili arakadaşım Bora Sarı, işte tam bana göre bir kitap hediye etti bana: "İstanbul Keşif Noktaları" .

Pukkaliving.com’un Bilsar desteğiyle hazırladığı bu kitap, klasik rehber kitaplardan ya da kılavuzlardan çok farklı. Modadan mobilyaya, yeme içmeden sanata kadar 166 İstanbul mekânı ele alınmış. Şehir 10 ayrı bölgede inceleniyor. Her bölümün başına bölge haritası konmuş.


Evde bir yandan devam eden tadilat, iki gün sonra çıkacağımız haftasonu tatilinin hazırlıkları, sıcaklar derken hiç ummadığım bir anda bana hediye edilen bu güzel kitap günlerime renk getirdi vallahi. Hele ki arkadaşımdan gelince. İşte size kitaptan birkaç alıntı, daha fazlası için tüm kitapevleri ve internet emrinizde.


KİŞİYE ÖZEL ANTİJEN: Nilüfer Karaca’nın Galatasararay’daki dükkânında elbise, bluz, ceket-pantolon ve ilginç yağmurluklardan oluşan bir kadın koleksiyonu var. Modacı değil “terzi” olduğunu söyleyen Karaca, istediğiniz elbisenin modelini getirirseniz dükkândaki kumaşlardan üstünüze göre dikiyor. (212) 251 86 14 2.


CINDIRELLA’NIN RÜYASI NR.39: Nişantaşı’ndaki bu dükkân/atölyede hem kendi hayallerini hem de sizinkileri forma çeviriyorlar. Sahibi, modern zaman kunduracısı İpek Yılmaz’ın elde hazırladığı kalıplardan çıkarıp gerçek deriden, tüllerden ve simden ayakkabı yapıyorlar. (212) 241 40 59. Bağdat Caddesi şubesi: (216) 355 39 79 3.


MODA’DA KUZEY IŞIĞI ARDEN: Moda Caddesi’ndeki Arden Butik adını sahibi Arden Kürkçüoğlu’ndan alıyor. Avrupa’nın indie (bağımsız) tasarımcıları Line of Oslo, Moods of Norway, Just Female ve Mariona Gen ve ünlü tasarımcıların H&M için hazırladıkları gayet hesaplı fiyatlarla satılıyor. (216) 346 67 83 4.


KELEBEK KORSE: İstiklal Caddesi’ndeki 43 senelik dükkânın sahibi İlya Avramoğlu. El yapımı korse ve iç çamaşırlarının yanı sıra gipür tarzı korseleriyle de nam salmış. (212) 293 61 21 5.


VIE EN ROSE TOZPEMBE: Cihangir’deki dükkânda sadece doğal malzemeler kullanılarak yapılan ürünlerin içinde kahve, badem yağı, lavanta ve papatya var. Yüz kremi, çaylar, sabunlar, doğal deodorantlar, aromaterapi esansları, yağlar, ballar, temizleyiciler ve bitki özleri bu ufacık tefecik dükkâna sığışmış. (212) 252 09 07

1 comment:

Anonymous said...

:)

Erkan ile bir kitapçıya uğradık geçende...

Erkan olunca, sen ve Duru hep aklımda oluyor tabii... Kolay yoldan o size ulaştırır diye, ne alabileceğimi düşündüm.

Duru'ya o yaratsın diye bomboş sayfaları olan bir defter,
sana da o kadar bakınmadan sonra
en uyacak şeyi bulmuştum ve
tescillendi...

Ne mutlu...

Bora Sarı