Saturday, April 21, 2012

Maggi ile 23 Nisan Etkinliği

'23 Nisan neşe doluyor insan' diye uyandırırdı babam bizi her 23 nisanda, biz küçükken.Şimdi ben de kızıma hep bu şekilde sesleniyorum aynı tarihte. Biz o zamanlar, okuldaki törenlere katılırdık. Hele ben, bando takımında olduğumdan hep bir heyecanla geçerdi 23 nisanlarım. Bir de televizyonda izlediğimiz Halit Kıvanç'ın sunduğu, dünyanın dört bir yanından gelen çocukların gösterileri sürerdi tüm gün. Merakla beklerdik. Ben Hollandalı kızları çok severdim nedense. Şimdi artık yok o gösteriler. Gelmiyor mu çocuklar bilmiyorum. Biraz daha sessiz, sakin geçiyor okullarda törenler. Daha çok sosyal aktiviteler şeklinde geçiyor 23 nisanlar. Uçurtma şenlikleri, tiyatrolar, park bahçelerdeki aktiviteler ile eğleniyor çocuklar.
Biz de kızımla bu hafta Maggi'nin sponsorluğunda Eyüp Kemal Sevinç Yemek Atölyesinde gerçekleşen Blogger Anneler ve Çocuklar Yemek Etkinliği'ne davetliydik. Daha önce aynı mekanda kızıma Çikolata Atölyesi kapsamında bir doğum günü düzenlemiştim ve çok güzel anılarımız vardı. Tekrar burada yapılacak bir aktiviteyi hele de yapılacaklar çocuk menüsü olunca hiç kaçırmak istemedik. Anne köftesi ile hamburger, fare kumpir, ayıcıklı kurabiye ve mevsim salatasından oluşan menünün hepsini çocuklar hazırladı.
Çocuk demek; neşe demek, doğallık demek,hareket demek, ilginın uzun süre odaklanamaması demek, merak demek...Hal böyle olunca şefimiz Özden Yılmaz biraz yoruldu tabi. Ama çocukların anneleriyle empati kurmaları - köfteyi yoğururken soğandan yanan gözler, bir sofranın ne kadar meşakkatle hazırlandığı - kaç saat çalıştık ve kaç dakikada yedik, mutfak gereçlerini dikkatli kullanmanın önemi - gözle kaş arasında bıçaktan sıyrılan parmak- gibi konuları bizzat yaşayarak öğrendiler.
Bu güzel günü organize eden herkese çok teşekkür ediyoruz.

Wednesday, April 11, 2012

Banu'nun şifreleri



Hiç şifrelerinizi düşündünüz mü? Ne kadar fazla akılda tutulması gereken şifrelerimiz var şu hayatta. Her geçen gün de, bir yenisi ekleniyor. Bazıları rakam, bazıları harf, bazıları karışık, bazıları büyük harf küçük harf hassasiyetli. Ben bazılarını yıllar geçse de unutmuyor ama bazılarını her defasında unutup sistemi kilitliyorum. Sonra da güvenlik sorularım neydi diye aranıp duruyorum.Keşke her şey için tek bir şifre olsa, hayat ne kadar kolaylaşır o zaman. İşte benim aklımda tutmam gereken şifrelerim...Var mı sizin ekleyecekleriniz?

*Internet bankacılığı şifresi
*Telefon bankacılığı şifresi
*Kredi kartları şifresi
*Bankamatik şifresi
*Spor salonu giriş şifresi
*Soyunma dolabı şifresi
*Facebook şifresi
*Twitter şifresi
*Pinterest şifresi
*Linkedin şifresi
*E-mail şifresi
*Wireless şifresi
*Internet şifresi
*Kızımın okulunun veli internet şifresi
*Mil hesabı şifresi
*Telefon şifresi
*Ipad şifresi
*Blog şifresi
*E-dergi yazı giriş şifresi
*Ev alarm şifresi
*e-okul şifresi
*e-devlet şifresi
*Bavul şifresi
*Alışveriş siteleri şifresi
*Sanal market şifresi
*Msn şifresi

Monday, April 02, 2012

Engelleri hep beraber aşalım

Sağ ayağımın tarak kemiğinin çatlamasının yeni yeni iyileştiği şu günlerde posta kutuma öyle bir mektup geldi ki, sanki günlerdir düşündüğüm konu ne yapıp edip beni bulmuştu. Geçici bir süre olduğunu bilsem de ayağımda alçıyla gezmek bana nasıl zor geldi anlatamam. Üstelik son derece ileri teknoloji ile tasarlanmış bir alçı ayakkabısı giyip sokağa çıkabildiğim halde. Tüm hareket özgürlüğüm engellenmiş, bazen birine bazen koltuk değneğine muhtaç olmuştum. Zaman zaman tepki göstersem de hep bunun geçici süre olduğunu düşünüp kendimi motive ettim. Peki ömür boyu bu şekilde yaşayacak olanlar...Hani alışveriş merkezi otoparklarında gördüğümüz 'engelli park yeri' ni kullanmak zorunda kalanlar...İşte onlara bu parkları, kullanacakları ekipmanları sağlamak için gelen bir mektuptu bu ve paylaşmadan geçemedim.


Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, bir eşya piyangosu düzenliyor. Bilyoner.com ise bu piyangonun bilet satışını gerçekleştiriyor. 20 Nisan tarihinde sonuçlanacak olan çekiliş için siz de bir bilet alabilir ve engelleri onlarla birlikte aşabilirsiniz, çünkü bilet bedeli 5 TL olarak belirlenen piyangonun tüm geliri Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’na aktarılacak.



20 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan çekilişte; 2 adet 2011 model otomobil, 10 adet diz üstü bilgisayar, 10 adet 42 inç LCD TV, 10 adet buzdolabı, 10 adet çamaşır makinası, 10 adet bulaşık makinası, 10 adet derin dondurucu ve 10 adet cep telefonu sahiplerini bulacak. Diğer ikramiyeler ise şunlar: 100 adet 32 inç LCD TV, 100 adet elektrik süpürgesi, 100 adet mutfak robotu, 100 adet semaver 100 adet katı meyve sıkacağı.




Engelleri aşmak için, siz de elinizi uzatın ve hep birlikte, onların hayatında fark yaratalım!

İşte Aranan İkili: Projektör ve Kamera

Bir kamera düşünün ki kaydettiğiniz anılarınızı küçük ekranlara sığdırmanızı istemiyor. Kaydettiğiniz görüntüleri geniş duvarlara ve istediğiniz herhangi bir yüzeye yansıtmanıza olanak sağlıyor. Yeni Sony Handycam projeksiyon özelliğiyle her alanı bir sinema salonuna çeviriyor. Kısa ve eğlenceli tanıtım videosunu izledikten sonra siz de neden bahsettiğimi anlayacaksınız.

Eskiden bilimkurgu filmlerinde rastladığımız teknolojilerden biri daha hayatımıza giriş yaptı. Şimdi isterseniz kışın ortasında önceki yaz tatilinizi evinizin duvarına yansıtarak sevdiklerinizle izleyebilir hatta bunu bir alışveriş merkezinin dinlenme alanında bile yapabilirsiniz. Sony Projektörlü Handycam seçimi size bırakıyor.